גישור בין חברות

שיתוף פעולה בין חברות וארגונים מביא איתו עמו אתגרים רבים. לעיתים, החיבור יכול להיות מפרה ולעיתים, גם חיבור אשר מתחיל טוב ויציב עולה על מוקש ומתגלים סכסוכים ומחלוקות. על מנת ליישב את אותם סכסוכים ומחלוקות בדרך המהירה והאפקטיבית ביותר ולחזור לשגרה עסקית מהירה, ניתן לבצע הליך של גישור.

גישור חברות

גישור חברות נועד לפתור סכסוכים גדולים וקטנים, בין חברות ששואפות לשתף פעולה, או בין חברות שכבר משתפות פעולה ונתגלו ביניהם סכסוכים ומחלוקות. המגשר,בעל תעודת מגשר מוסמך, מגשר בין הצדדים במקצועיות וברגישות רבה על מנת להתוות את הדרך לפיתרון. הייחודיות של הגישור היא בחשיבה הרוחבית, היצירתית, המתווה את הדרך לפיתרון מתוך הבנה ורצון חופשי של כל הצדדים המעורבים בסכסוך. בנוסף, הליך הגישור הוא הליך חסוי הנשאר בחדר הגישור, מה שמאפשר בניית תשתית של אמון ופתיחות לכל אורך ההליך. גם אם בהמשך הסכסוך לא ייפתר באמצעות הגישור ויגיע לבית המשפט, המגשר לא יוכל לשמש כעד והצדדים לא יוכלו להשתמש בתכנים אשר הועלו בחדר הגישור.

אופן הליך הגישור

ראשית, בטרם ביצוע הליך הגישור, צריכים להתקיים התנאים הבאים:
• רצון כנה ואמיתי לפתור את הסכסוך.
• הסכמה מצד המעורבים בסכסוך לפנות למגשר חיצוני וניטראלי אשר יסייע בידם להגיע אל הפיתרון הרצוי.
• מחויבות - הליך הגישור מחייב מצד המעורבים בסכסוך להתחייב לתהליך על מנת לאפשר לפתור את הסכסוך באופן המיטבי ביותר.

לאחר שהצדדים הגיעו להסכמה באשר לפנייה למגשר ולאחר שהתחייבו כי הם מוכנים לתהליך, המגשר נפגש עם כל צד בנפרד על מנת ללמוד את הרקע לסכסוך, להבין מהם האינטרסים המנוגדים והמשותפים של הצדדים ולנסות יחד עם הצדדים לעלות מספר פתרונות אפשריים. לאחר שאותם אינטרסים וצרכים התגלו, מתנהל משא ומתן של הצדדים בהכוונתו של המגשר. המשא ומתן מתרחש באמצעות שיח ודיאלוג מכבד, הנותן מקום לשני הצדדים לדבר, להקשיב, ולבסוף, גם להחליט על הפיתרון, אשר יגיע לסיומו עם חתימה של שני הצדדים על הסכם גישור.

להליך הגישור יתרונות רבים. ראשית, ניהול הסכסוך מתרחש בגישה של הסכמה מצד שני הצדדים. גישת ההסכמה מעידה על הנכונות של הצדדים לפתור את הסכסוך במהירות ולהמשיך את השגרה העסקית ביניהם. שנית, מדובר על חיסכון משמעותי בעלויות. פנייה לבית המשפט כרוכה בהוצאות רבות של תשלומי אגרה, עורכי דין, שכר טרחה ועוד. הוצאות אלה יכולות לפגוע באופן משמעותי בכיס של בעלי החברה. הליך הגישור זול באופן ניכר. ולבסוף, מדובר על חיסכון בזמן. כמו בעולם העסקים, כך גם בחיים. זמן שווה כסף. ניהול הסכסוך בבית המשפט פירושו איבוד זמן יקר וחיוני, המוביל להתעסקות מתמדת בבירוקרטיה ובניירת. הליך הגישור לעומת זאת בממוצע, יכול להיערך בין 6-10 שעות ומביא איתו פיתרון ישים אשר מוסכם על שני הצדדים.

הליך הגישור מאפשר לצדדים ליישב את הסכסוך בדרך מושכלת ויעילה, ללא בזבוזי זמן מיותרים. הליך הגישור שם על נס את טובת שני הצדדים ומאפשר להם לשוב במהירות לפעילות העסקית.